Καλαθάκια με αυγά και μπέικον
Η λοχαγός Μάχη δεν θέλει να χάνει χρόνο στην κουζίνα. Θέλει όμως ό,τι φτιάχνει, να κλέβει την παράσταση. Για αυτό μεταμορφώνει τα κλασικά αυγά με μπέικον: φτιάχνει τραγανά καλαθάκια από μπέικον με μελάτα αυγουλάκια στο εσωτερικό τους. Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα!
Υλικά:
- αυγουλάκια ελεύθερας βοσκής
- μπέικον σε φέτες
- αλάτι, πιπέρι
- φορμάκια για muffins
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Στρώνουμε με λωρίδες μπέικον κάθε φορμάκι, προσέχοντας να καλύψουμε πλήρως τον πάτο και τα τοιχώματα.
- Σπάμε ένα αυγουλάκι σε κάθε φορμάκι, αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στον φούρνο, από 10-25 λεπτά (ανάλογα το πόσο καλά ψημένα θέλουμε τα αυγά μας).
Μυστικό: Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα αυγουλάκια μας με λίγη τριμμένη γραβιέρα ή κατσικίσιο τυρί για ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά!