social



Ροζ λεμονάδα

Παγωμένη ροζ λεμονάδα! Το χρώμα της και μόνο κάνει τη δεσποινίς Νέλη να ονειρεύεται πως πετά μέσα σε ένα ροζ συννεφάκι! Θα φτιάξει σίγουρα μια μεγάλη κανάτα για το αυριανό barbeque ψητών καλαμποκιών με τις φίλες της. 


Υλικά:

1 λίτρο ανθρακούχο νερό

Για το σιρόπι: 
200 γρ. ζάχαρη
200 ml νερό
450 γρ. raspberries
χυμό από 3 λεμόνια

Για το σερβίρισμα: παγάκια, φέτες λεμονιού, raspberries

Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα τα raspberries, τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το μίγμα να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε το σιρόπι. Αφού κρυώσει, το διατηρούμε στο ψυγείο.

2. Για τη λεμονάδα: σε κάθε ποτήρι βάζουμε 35ml σιροπιού, παγάκια και συμπληρώνουμε με το ανθρακούχο νερό. Ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και raspberries. Εναλλακτικά, φτιάχνουμε μια μεγάλη κανάτα χρησιμοποιώντας όλα το σιρόπι και 1 λίτρο ανθρακούχο νερό.

Μμμμ! Ποιός μπορεί να αντισταθεί στην ακαταμάχητη γοητεία του ροζ; 

Share: