social



Σπαράγγια με bacon & αυγά ποσέ

Η μαντάμ Κοκό έφερε μαζί της μία συνταγή από μία γαστρονομική δεξίωση στη Νότια Γαλλία. Με μεγάλη χαρά τη μοιράζεται μαζί σας. 

Θα χρειαστείτε

- 3 αυγουλάκια βιολογικά
- 3 φέτες μπέικον
- ½ μάτσο σπαράγγια
- ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ξύδι
- πιπέρι
- ψωμί χωριάτικο

Για τα σπαράγγια και το μπέικον

Πλένω καλά και κόβω το σκληρό σημείο από τα σπαράγγια, τα σκουπίζω και τα λαδώνω.

Σ’ ένα ταψί στρώνω λαδόκολλα και βάζω στη μια μεριά τα σπαράγγια, στην άλλη το μπέικον και το ψωμί. Ψήνω στους 180 °C το μπέικον μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, το ψωμί μέχρι να φρυγανιστεί και τα σπαράγγια για 5 λεπτά.

Για τα αυγά ποσέ

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω 3 δάχτυλα νερό, το ξύδι και το αλάτι. Tο φέρνω σε σημείο βρασμού, χαμηλώνω τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει αλλά να μην κοχλάζει.

Σπάω το αυγό σ’ ένα μπολ και το ρίχνω αργά και με προσοχή στο νερό. Tο αφήνω να μαγειρευτεί για 3 λεπτά και το βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα.

Σερβίρω μοιράζοντας τα υλικά στις ζεστές φέτες ψωμιού.

Share: