social



Σουτζούκια με αυγά

Ο Αλέκτωρ σας έχει μία μερακλίδικη συνταγή που του έμαθε ο παππούς του.

  • 1/4 σουτζούκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε πιο χοντρές φέτες
  • 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη στο χοντρό
  • 5 αυγουλάκια ελευθέρας ή αχυρώνα ή βιολογικά
  • 2 κ. σούπας γάλα
  • 100γρ. φέτα
  • ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
  1. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήστε το σουτζούκι ή το λουκάνικο. Βάλτε τo σε ένα πιάτο και σκεπάστε τo να μείνει ζεστό. Μην αφαιρέσετε το τηγάνι από τη φωτιά.
  2. Ρίξτε 1 κ.σ. λάδι και προσθέστε την τριμμένη ντομάτα. Μαγειρέψτε τη ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά της και να αρχίσει να μοιάζει με σάλτσα.
  3. Χτυπήστε τα αυγουλάκια καλά σε ένα βαθύ μπολ με ένα πιρούνι και αν θέλετε προσθέστε 2 κ.σούπας γάλα. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
  4. Ρίξτε τα αυγουλάκια στο τηγάνι και αφήστε τα για μερικά δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης (ή με ότι έχετε). Αφήστε τα πάλι για λίγο και συνεχίστε το ανακάτεμα. Μόλις φτάσουν στο επίπεδο ψησίματος που σας ταιριάζει, ρίξτε τα λουκάνικα και τη φέτα και σερβίρετε!
Share: