social



Παγωτό φράουλα

Δροσιστικό, κρεμώδες, φραουλένιο παγωτό από τη Λοχαγό Μάχη για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού! Διαβάστε στο τέλος το μυστικό της για υπέροχη υφή παγωτού χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες! 

Υλικά

Για την κρέμα-βάση

  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος 35%
  • 2/3 κούπας γάλα πλήρες
  • 1 λοβός βανίλιας
  • 6 κρόκοι από Αυγουλάκια
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τον πουρέ φράουλας: 

  • 1 κούπα μαρμελάδα φράουλα
  • 250 γρ. φρέσκες φράουλες

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε πρώτα τη βάση του παγωτού: σε κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τους σπόρους της βανίλιας και το αλάτι. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. 
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους και την ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το ζεστό γάλα στους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μην ψηθεί το αυγό.
  3. Επιστρέφουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτία, ώσπου η κρέμα να αρχίσει να δένει (περίπου 10 λεπτά).
  4. Μόλις κρυώσει, βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει καλά.
  5. Πολτοποιούμε τις φρέσκες φράουλες στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν πουρές.
  6. Ανακατεύουμε τον πουρέ φράουλας, τη μαρμελάδα και την κρέμα-βάση του παγωτού. Βάζουμε το μίγμα σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Εναλλακτικά βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη και κάθε 20 λεπτά το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 5-6 φορές.

Tip: Όταν η Λοχαγός Μάχη δεν έχει χρόνο, μόλις ετοιμάσει το μίγμα του παγωτού, το βάζει σε παγοκύστες. Όταν έχει όρεξη για παγωτό, βγάζει μερικά παγωτοπαγάκια, τα χτυπάει στο μούλτι και απολαμβάνει αφράτο και βελούδινο παγωτό χωρίς κόπο! 

Share: