social



Ψητά Καλαμπόκια

Η δεσποινίς Νέλη δεν χάνει την ευκαρία να ψήσει καλαμπόκια στην ψησταριά παρέα με τις φίλες της! Μοιράζεται μαζί σας τα μυστικά για τέλειο ψητό καλαμπόκι (με τα φύλλα του) και την συνταγή για ένα βούτυρο μυρωδικών που θα σας κλέψει την καρδιά! 

Ψητά Καλαμπόκια 

Προετοιμάζουμε τα καλαμπόκια: Βγάζουμε τα εξωτερικά φύλλα του καλαμποκιού. Τραβάμε τα εσωτερικά φύλλα του καλαμποκιού προς τα κάτω χωρίς να τα αφαιρέσουμε, αφαιρούμε τα "μαλλιά" του καλαμποκιού και επαναφέρουμε τα εσωτερικά φύλλα στην αρχική τους θέση. Βουτάμε τα καλαμπόκια σε λεκάνη με κρύο νερό και 1 κουταλιά γλυκού αλάτι για 10 λεπτά.

Ψήνουμε τα καλαμπόκια σε μέτρια ένταση φωτιάς για 15-20 λεπτά, γυρνώντας τα κάθε 5 λεπτά, ώσπου οι σπόροι τους να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα απολαμβάνουμε με βούτυρο μυρωδικών(βλ. σημείωση*) και πασπαλίζοντάς τα με άνθος αλατιού.

 

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Για το βούτυρο μυρωδικών

  • 225γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο σχινόπρασο
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν


Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ. Βάζουμε το μίγμα σε μεμβράνη δίνοντας του το σχήμα που θέλουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.

Share: