social



Αυγουλάκια με ντομάτα

Ο Αλέκτωρ, γνωστός για το πάθος του με τη μαγειρική, μοιράζεται την αγαπημένη του συνταγή για αβγά ψημένα σε σάλτσα ντομάτας, πασπαλισμένα με τριμμένη φετούλα. Ό,τι πρέπει για ένα καλοκαιρινό μεσημεριανό γεύμα! 

Υλικά:

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σούπας πελτές
  • 1 κ. γλυκού κύμινο
  • 1/2 κ. γλυκού πάπρικα
  • 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο - προαιρετικά
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 5 μεγάλες & ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες (κρατάμε τα υγρά τους)
  • 6 αυγουλάκια
  • για το σεβίρισμα: ψιλοκομμένο μαϊντανό &  φέτα 

Εκτέλεση:

Σε μεγάλο & βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ, το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα, το μπούκοβο και το αλατοπίπερο και σoτάρουμε για 2 λεπτά. Σειρά έχουν οι ψιλοκομμένες ντομάτες. Σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, ώσπου να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και η σάλτσα να δέσει.
Με ένα κουτάλι, κάνουμε 6 φωλίτσες στη σάλτσα. Σπάμε ένα ένα τα αβγά στις φωλιές και τα αλατοπιπερώνουμε. Καλύπτουμε το τηγάνι με καπάκι για 6-8 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει μελάτος. (εναλλακτικά μπορούμε να συνεχίσουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά).

Για το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη φέτα.

Share: