social



Σαλάτα με kale και πικάντικα ρεβίθια

Η μαντάμ Κοκό μετά τη γιόγκα δίπλα στο παλιό πηγάδι, θέλει να γευτεί κάτι ελαφρύ αλλά θρεπτικό. Φτιάχνει σαλάτα με kale και ψητά ρεβίθια και προσκαλεί τον Αλέκτωρ για μεσημεριανό, για να συζητήσουν για τα τσάκρα και τις ασάνα που έχει να τους προτείνει...

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ KALE ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΡΕΒΙΘΙΑ

Για το kale:

  • 1 kale 
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας χυμό λεμονιού

Προετοιμάζουμε το kale: Αφού πλύνουμε καλά το kale, αφαιρούμε τα κοτσάνια και κρατάμε μόνο τα φύλλα. Τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και προσθέτουμε το λάδι και το χυμό λεμονιού. Για να μαλακώσουν τα φύλλα, τους κάνουμε ένα ελαφρύ μασαζ: τα τρίβουμε/ πιέζουμε με τα χέρια μας για λίγα λεπτά.

Για το dressing:

  • 2 σκελίδες σκόρδο, στον τρίφτη
  • 1/3 κούπας ταχίνι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4  κούπας χυμό λεμονιού
  • 1-2 σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • αλάτι, πιπέρι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μικρό μπολ. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό για να το αραιώσουμε. 

Για τα ρεβίθια:

  • 2 κούπες ρεβίθια βρασμένα, καλά στεγνωμένα (βάλτε τα σε μια πετσέτα και τρίψτε τα να στεγνώσουν καλά)
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλυκού κύμινο
  • 1 κ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1⁄2 κ. γλυκού πάπρικα καυτερή ή καγιέν
  • 2 κ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κ. γλυκού αλάτι & πιπέρι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το θυμάρι. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε τα ρεβίθια μας (να μην είναι κολλημένα το ένα πάνω στο άλλο) και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα στον αέρα για 20 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το θυμάρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά ώσπου να γίνουν τραγανά.

Φτιάχνουμε τη σαλάτα:

Σε μπολ, βάζουμε το kale και προσθέτουμε όσο dressing επιθυμούμε, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε τα ψητά ρεβίθια και απολαμβάνουμε! 

Share: