ΒΙΕΝΕΖΙΚΗ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Έξω βροχούλα. Μέσα στολισμένο έλατο, φωτάκια, Jazzy christmas συλλογή από το kasetophono.com. "Το μόνο που λείπει για να γίνει τέλεια η βραδιά, είναι μια ζεστή, αυθεντική Βιενέζικη σοκολάτα!", σκέφτεται η Δεσποινίδα Νέλη, η γλυκιά κάτοικος του αχυρώνα. Και τρέχει στην κουζίνα να την ετοιμάσει!
ΖΕΣΤΗ ΒΙΕΝΕΖΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Υλικά (για 4 άτομα):
- 170 γρ. καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα με 60-70% κακάο
- 1 1/4 κούπα πλήρες γάλα
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 κρόκος αυγού
- σαντιγί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το γάλα και τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να αρχίσουν να σχηματίζονται μικρές φούσκες στην επιφάνεια.
- Σιγοβράζουμε για άλλα 3 λεπτά. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα για να κάνουμε αφρό. Μόλις το μίγμα γίνει λείο και ομοιογενές, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τον κρόκο του αυγού προσθέτοντας κουταλιά κουταλιά 5 κουταλιές σούπας από το μίγμα της ζεστής σοκολάτας. Το ρίχνουμε πίσω στο κατσαρολάκι.
- Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε τη σοκολάτα συνεχώς για 1 ακόμα λεπτό.
- Μοιράζουμε σε 4 μικρά φλυτζανάκια και γαρνίρουμε με σαντιγί.