social



ΒΙΕΝΕΖΙΚΗ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Έξω βροχούλα. Μέσα στολισμένο έλατο, φωτάκια, Jazzy christmas συλλογή από το kasetophono.com. "Το μόνο που λείπει για να γίνει τέλεια η βραδιά, είναι μια ζεστή, αυθεντική Βιενέζικη σοκολάτα!", σκέφτεται η Δεσποινίδα Νέλη, η γλυκιά κάτοικος του αχυρώνα. Και τρέχει στην κουζίνα να την ετοιμάσει! 

ΖΕΣΤΗ ΒΙΕΝΕΖΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά (για 4 άτομα): 

  • 170 γρ. καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα με 60-70% κακάο
  • 1 1/4 κούπα πλήρες γάλα
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 κρόκος αυγού
  • σαντιγί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το γάλα και τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά.
  2. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να αρχίσουν να σχηματίζονται μικρές φούσκες στην επιφάνεια.
  3. Σιγοβράζουμε για άλλα 3 λεπτά. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα για να κάνουμε αφρό. Μόλις το μίγμα γίνει λείο και ομοιογενές, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4.  Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τον κρόκο του αυγού προσθέτοντας κουταλιά κουταλιά 5 κουταλιές σούπας από το μίγμα της ζεστής σοκολάτας. Το ρίχνουμε πίσω στο κατσαρολάκι.
  5. Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε τη σοκολάτα συνεχώς για 1 ακόμα λεπτό.
  6. Μοιράζουμε σε 4 μικρά φλυτζανάκια και γαρνίρουμε με σαντιγί.

 

Share: