social



Veggie Breakfast

Η χορτοφαγική πρόταση έρχεται από τη Δεσποινίδα Νέλη που τα πρωινά  πειραματίζεται στη κουζίνα και φτιάχνει φαγητά «όνειρο».

Υλικά

  • 4 ασπράδια από αυγουλάκια αχυρώνα
  • 3 κ.σ. βρώμη
  • 50ml γάλα
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 μέτριο καθαρισμένο αβοκάντο
  • 40 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε τα 4 ασπράδια από αυγουλάκια αχυρώνα με τη βρώμη και το γάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
  2. Έπειτα, κόψτε το αβοκάντο και το τυρί σε μικρά κομμάτια, περίπου του 1 εκατοστού, κι αφήστε τα στην άκρη. 
  3. Στη συνέχεια, βάλτε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με τη 1κ.σ. ελαιολάδου και τσιγαρίστε τα μανιτάρια. Μόλις πάρουν χρώμα, αφαιρέστε τα από το τηγάνι και βάλτε τα σε χαρτί κουζίνας.
  4. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το μείγμα με τα ασπράδια, τη βρώμη και το γάλα και ψήστε το περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.
  5. Όταν η ομελέτα σας είναι έτοιμη, βάλτε τη σε ένα πιάτο και προσθέστε τα μανιτάρια, το αβοκάντο και το κατσικίσιο τυρί. Αν θέλετε, μπορείτε να τη διπλώσετε στη μέση για πιο «γεμάτη» απόλαυση!
Share: