social



Ζεστό Κρασί

H Δεσποινίς Νέλη ετοιμάζεται πυρετωδώς για τα Χριστούγεννα! Δέντρο, δώρα, λίστες, στολισμοί, ένα σωρό δουλειές... Για να σκορπίσει άρωμα και ενθουσιασμό Χριστουγέννων στην παλιά λεμονιά, φτιάχνει το ανεπανάληπτο Ζεστό Κρασί της! 

Υλικά (για 1 λίτρο κρασί): 

  • 1/2 κούπα νερό
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι, το χυμό και τη φλούδα
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 20 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλο)
  • 3 ολόκληροι αστεροειδείς γλυκάνισοι
  • 2 κ. σούπας φρέσκο τζίντερ, τριμμένο
  • 1 λίτρο κρασί (κατά προτίμηση ημίγλυκο)
  • εξτρα: ρούμι ή κονιάκ, ένα σφηνάκι για κάθε μερίδα

Εκτέλεση:

  1. Φτιάχνουμε το σιρόπι: Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι (φλούδα και χυμός) και όλα τα μπαχαρικά. Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ώστε να απελευθερώσουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί, σιγοβράζοντας για τουλάχιστον 30 λεπτά. Προσέχουμε να μην βράσει δυνατά! 
  3. Σουρώνουμε και σερβίρουμε σε κούπα, προσθέτοντας ένα σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ αν θέλουμε. Απολαμβάνουμε ζεστό! 

Καλές Γιορτές!

Share: